Minden nagy dolog egy apró lépéssel kezdődik: faültetéssel a klímaváltozás ellen

Sokan legyintenek rá, mások az életüket szentelik a bolygónk megmentésének. Ma már vitathatatlan tény, hogy a klímaváltozás a nyakunkon van. Tehetünk lépéseket a lassítása érdekében, mégsem teszünk annyit amennyit lehetne. Pedig olykor sok apró emberi mozzanat adná meg azt a lökést, mely nagyot alkothatna.

Mit tehetünk egyénileg a klímaváltozás ellen?

A klímahelyzet változtatása érdekében ezernyi dolgot tehetünk a hétköznapokban, sok tényezőt ismerünk is és sokan tesszük is. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, nem folyatjuk feleslegesen a vizet, nem dobáljuk el az utcán a szemetet, ügyelünk a műanyag zacskók kiiktatására vagy újrafelhasználására. Biciklivel, esetleg gyalog járunk munkába, tudatos energiahasználókká válunk. Ha tehetjük, napelemre váltunk, és a ruhásszekrényünk tartalmát sem cserélgetjük havonta, megtanulunk az alap darabokkal gazdálkodni. A klímaváltozásért mindannyian felelősek vagyunk, éppen ezért mindannyian tehetünk is a javulás érdekében!

Hogyan tehetünk faültetéssel a klímaváltozás ellen?

A faültetés azon túl, hogy rendkívül jó csapatépítő tevékenység, legyen szó családi, baráti vagy munkahelyi összejövetelről, a klímaváltozás lassításában is nagy szerepet játszik. Bolygónk alapvetően annyi szén-dioxidot termel, amennyit el is tud nyelni. Azonban ebben nincs benne az ember által termelt plusz mennyiség, ami már küzdelemre sarkallja a környezetünket. Ezért egyéni szinten is nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk a karbonlábnyomunk csökkentése, kompenzálása érdekében.

Viszont mielőtt a tények hatására belevetnénk magunkat a facsemeték telepítésébe, meg kell jegyezzük, hogy a random faültetés nem feltétlenül hozza meg a várt eredményt. Az ökoszisztéma egyensúlya érdekében látni kell, hogy milyen terület milyen fajta fát bír el, melyik lesz a leghasznosabb és melyik marad életben.

Kép: canva.com

A 10 Millió fa közössége mindezek ismeretében, szakértői hozzáállással dolgozik már 2019 óta hazánk erdősítésén. Az alapítvány célja, hogy a közösség erejével minél több fát és erdőt telepítsen Magyarország számos szabad területén. A segítségükkel ültethetünk fát Budapest vonzáskörzetében, de vidéken is lehetőséget kapunk erre. Munkájukkal sok kis lépést fognak össze nem kevesebb nagy lépéssé, amivel segítik az ökoszisztéma regenerálódását és felveszik a harcot a klímaváltozás folyamatai ellen.

Az alapítvány munkáját támogathatjuk adományozóként, de részt vehetünk faültetéseken is. Utóbbira rendszeresen hirdetnek meg eseményeket, melyekhez csatlakozhatunk és kétkezi munkával vehetünk részt a bolygónk megmentésében. Ha nagyobbat álmodnánk, saját kampányt is szervezhetünk. A 10 Millió fa közössége rendkívül támogató és nyitott a már bevált vagy új ötletekre is. Mindezt tapasztalatból írom, mert idén a már megszokott születésnapi jótékonykodás keretein belül idén a bolygónk megmentése mellett tettem le a voksom, és magam is az alapítvány segítségét kértem.

Alkossunk egy saját erdőt! elnevezésű projektem célja egybecseng Bojár Iván és csapata küldetésével.

Idén viszont a bolygónk megmentése mellett teszem le a voksom a 10 millió Fa és a ti segítségetekkel. Csatlakozzatok a 2024-es projektemhez! 🌳

Alkossunk egy saját erdőt! 🌳🌳🌳
Legyen egy facsemete az idei ajándékom! 🎁

🗺️ A rajtam keresztül vásárolt fák mind egy helyre kerülnek majd, így néhány év múlva közösen meg is látogathatjuk őket: hiszen lesz egy saját erdőnk! 🌳🩷 Milyen menő már, és közben a bolygónknak is segítünk! 🌍
ℹ️ További infókat az alapítványról itt találsz:
https://10milliofa.hu
🛍️🌳 A vásárláshoz szükséges oldalt pedig itt éred el: https://cause.lundadonate.org/10mi…/alkossunkegysajaterdot
Alkossunk egy saját erdőt! 🌳🩷

Tudni szeretnéd, mekkora karbonlábnyommal lépdelsz a bolygónk felszínén? IDE kattintva a hvg.hu segít kiszámolni.

Csemetéket ültetünk, de fákat nevelünk!

Avatar photo

Ki vagyok én?

Bajban vagy a blogolással? Cikkek kellenének a weboldaladra, vagy posztok a facebookodra? De se időd, se kedved az íráshoz? Jó hírem van! Nekem mindkettő van.
Kattints a kezdőlapra, és ismerj meg jobban!
https://tolvajvica.hu