Bejegyzés címkék:

szerelem

#szerelem

Kompromisszum vs. konszenzus… Te tudod, mi a két szó között a különbség? Tavaly ilyenkor még én is rávágtam, hogy semmi, ez a két szó szinonima – aztán az egyik barátnőm elvitt egy remek párkapcsolati előadásra.

Az előadó pedig csodálatosan elmagyarázta – és szemléltette is – a jelentésbeli eltéréseket. Számos olyan élethelyzet jön szembe, már gyerekkorunktól kezdve, amikor dönteni kell: nekem legyen jó? Neki legyen jó? Legyen jó mindenkinek? Vagy kicsit ne legyen jó egyikünknek sem? Kisgyermekként ezt még nem agyaljuk túl: ha kell az a plüss, akkor tűzön-vízen át megszerezzük. Senkit nem érdekel, hogy kompromisszum vagy konszenzus születik, a pici elveszi, amire vágyik. Ha esetleg bőg a másik, majd akkor törődik vele – addig csak a maci létezik.

Aztán telnek-múlnak az évek – döntések és összecsiszolódások sorozata követi egymást. Alkalmazkodni kell a suliban, majd a munkahelyen, és a párkapcsolat sem egy fáklyás menet – főleg, ha komolyra fordul az ügy.

Cikk folytatása ITT! 

men-2425121_1280.jpg

Avatar photo

Ki vagyok én?

Bajban vagy a blogolással? Cikkek kellenének a weboldaladra, vagy posztok a facebookodra? De se időd, se kedved az íráshoz? Jó hírem van! Nekem mindkettő van.
Kattints a kezdőlapra, és ismerj meg jobban!
https://tolvajvica.hu